Метеорска секција PDF Печати Е-пошта
Напишано од Александар Шулевски   
Недела, 08 Март 2009 23:33

    Метеорската секција е една од најактивните и воедно најбројна која работи при АДБ. Првите метеорски набљудувања се реализирани 1997, кога се користеше исклучиво само визуелниот метод на набљудување. Во периодот 1997 - 1998 год. активни се тројца метеорни набљудувачи: Димитров Никола, Петровски Тодор и Ристевски Марјан, а се користи визуелниот и фотографскиот метод на следење на метеорите.


    Денес метеорската секција брои повеќе од 15 члена од кои повеќето работат на визуелниот метод на набљудување, исто така се работи на развојот на фотографскиот и радио метод на набљудување.

Последно освежено на Недела, 08 Март 2009 23:37