Метеори
Метеорска секција PDF Печати Е-пошта
Напишано од Александар Шулевски   
Недела, 08 Март 2009 23:33

    Метеорската секција е една од најактивните и воедно најбројна која работи при АДБ. Првите метеорски набљудувања се реализирани 1997, кога се користеше исклучиво само визуелниот метод на набљудување. Во периодот 1997 - 1998 год. активни се тројца метеорни набљудувачи: Димитров Никола, Петровски Тодор и Ристевски Марјан, а се користи визуелниот и фотографскиот метод на следење на метеорите.

Последно освежено на Недела, 08 Март 2009 23:37
Повеќе...